Glöm inget inför resan till Indien

Om du har planet att resa till Indien har du ett storslaget äventyr framför dig. Det finns otroligt mycket att se och uppleva. Maten och sevärdheterna är definitivt något att rekommendera för den som verkligen vill uppleva Indien. Samtidigt finns det gott om saker du bör tänka på innan du reser.

Victoria Memorial Kolkata

Det handlar bland annat om viktiga saker att ta med sig. Samtidigt ska man inte underskatta hälsoriskerna med att åka till Indien. Det är väldigt säkert om man tar försiktighetsåtgärder, men annars finns det en risk att man kan bli sjuk under sin resa. Nedan täcker vi allt det viktigaste som du bör tänka på.

Ta med dig allt det viktiga

Det finns en del saker du absolut bör ta med dig. Pass är kanske det mest uppenbara exemplet, annars kommer du inte iväg med flyget. Vidare måste du ta med dig pengar. Det kan vara en bra idé att ha en del kontanter, men kom också ihåg att se över dina betalkort och se om de går att använda i Indien.

Sedan finns det en del saker som du kanske inte måste ha med dig, men som kan göra resan roligare. En kamera är definitivt att rekommendera, eftersom det finns mycket vackra ställen att fotografera. Du kanske vill ta med dig bdsm leksaker, en laptop eller liknande. Glöm inte mobilen och lite kläder samt tandborste.

Hälsoråd och vaccinationer

Något du också måste tänka på är de eventuella hälsoriskerna. Det finns bland annat Zikavirus och lite olika sjukdomar i landet. Framförallt är det sjukdomar som sprids genom myggor. Se därför till att använda någon form av myggspray om du åker under en tid då det finns mer mygg, exempelvis under regniga perioder.

Du bör även vara försiktig med vatten och mat. Ät exempelvis inte råa skaldjur eller fisk och se till att tvätta av frukten innan du äter den. Kranvattnet bör du alltid koka om du har planer på att dricka det, men enklast är det att använda vatten på flaska. Det är däremot säkert att använda kranvatten för att borsta tänderna, eftersom mängden vatten är så pass liten att det inte kan orsaka magsjuka.

Det finns vaccin mot bland annat hepatit, vilket rekommenderas för den som ska resa till Indien. Det finns även ett drickbart koleravaccin som du kan använda, eftersom det här minskar risken för så kallad turistdiarré.

Kommentera