Invigning av nya inrikesterminalen i Cochin

Cochin flygplats

Keralas chefsminister Pinarayi Vijayan har nu invigt den nyrenoverade inrikesterminalen på Cochins internationella flygplats.

Terminalen som har har renoverats för 2,4 miljarder rupies, vilket i dagens valutakurs motsvarar ungefär lite drygt 300 000 000 (tre hundra miljoner) svenska kronor, ska nu vara något utöver det vanliga.

En unik design

Förutom att ha alla moderna faciliteteter man kan önska av en flygplats är designen det som verkligen sticker ut. Delar av terminalen har nämligen designats enligt temat ”Ettukettu”, ett traditionellt Kerala-hus med åtta rum belägna runt två innergårdar.

Nära säkerhetskontrollen finner man också en av höjdpunkterna. Kerala Art Arcade är designad runt en innegård, en sk ”Nadumittam” med en keraliansk tempelteater, ”koothambalam” med muralmålningar. Här kan man också se en utställning med delstatens traditionella dansstilar.

Storleken spelar roll

Den nya inrikesterminalen är inte mindre än fyra gånger större än tidigare. Den gamla terminalen var lite drygt 9000 m2 och har nu växt till dryga 37 000 m2. Den nya ytan gör att terminalen nu ska kunna hantera upp till 4000 resenärer i timmen.

Solen skiner över flygplatsen

Det är inte bara vinterbleka turister från Europa som njuter av Keralas sol. Så kan även elnätet göra. Den nya terminalen har begåvats med ett solkraftverk som ska generera 40 MW (upp från 12 MW) och därmed generera all elektricitet som behövs för flygplatsen och mer. De nya solpanelerna är placerade vid terminal 1:s parkeringsplats och fungerar som tak över parkeringsplatserna.

Solpanelsparkering Cochin

Har du besökt den nya terminalen? Vad tycker du? Dela gärna med dig av dina synpunkter och bilder!

Läs mer

Indien.nu om Cochin

Cochins Internationella flygplats

Hitta resan till Cochin

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Cochin och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg

Källor: