Notis: Har Keralas officiella turistorgan förklarat krig mot hinduismen? Det tycker i alla fall BJP

Indiens regeringsparti, BJP, har för närvarande inte makten i Kerala utan den ligger hos kommunistpartiet. Nu har dock delstatens turistmyndighet fått BJP Keralas generalsekreterare att se rött. Aneledningen? En bild på en traditionell keraliansk biffcurry på Kerala Tourisms twitterkonto.

Indiens ledande parti med premiärminister Narendra Modi i spetsen har tagit kampen mot nötkötts-ötande i landet till nya nivåer under sitt styre. I många landsänder har oskyldiga personer slagits till döds av lynchmobbar bara av misstanken av att ha ätit, sålt eller planerat att sälja nötkött. I delstaterna Kerala och Goa har man dock traditionellt haft en helt annan syn på konsumption av nötkött. En av Keralas absolut mest kända maträtt är Keralan Beef Curry där bitar av nätkött kokat tillsammans med bland annat cokosmjölk, kryddor och curryblad. Det har givevis inte varit populärt hos BJP

Tweet skapar storm med krigsrubriker

Kerala Turism är en av de delstater som jobbat hårdast med marknadsföring av delstatens kultur och här om dagen var det så dags att tweeta en bild på deras mest kända och populära maträtt. Tweeten, som ni kan se här fick BJPs generalsekretetare att reagera stark och svarade med uttalandet om att  "Kerala government has declared a war against the Hindus of Kerala", Keralas regering har förklarat krig mot Keralas hinduer.  Hennes tweet lyder, Kerala communist govt have declared a war against Hindus of the state! Kerala Govt is taking a ride on Hindu sentiments by glorifying Beef on #MakarSankranti day. Sick mindset of Commies of Kerala is out for display. Communism is a disease, shame on u @KeralaTourism! (se hela tweeten och kommentarer här). Många av de kommentarer håller med Shobha Karandlaje medan andra menar, hur kan ett land vilket styrs av hennes parti, BJP, samtigt vara ett av de länder med störst export av nötkött i världen?

Vad tycker du om Kerala och deras ätande av nötkött?

Läs mer:

India Today

Photo by Ting Tian on Unsplash