Enklare regler för restauranger i Delhi

Enklare regler för restauranger i Delhi

Allt sedan 2004 har den som önskat öppna restaurang med fler än 30 platser behövt ansöka om tillstånd från Delhis turistdepartement. Denna process har varit svårjobbad och tagit tid, samt enligt många, bromsat den ekonomiska utvecklingen och skapandet av arbetstillfällen i området. Nu ska det förändras.

Möte mellan branschen och chefsministern

I ett möte mellan National Restaurant Association (NRAI), vilket är Indiens branschorganisation för restauranger, och Delhi-regionens chefsminister, Arvind Kejriwal, beslutades det om förenklad byråkrati för krögare. Från om med nu kan man öppna en fristående restaurang utan tillstånd från det delstatliga turistdepartementet, säger Kejriwal. Dessutom ska man ta bort tvånget av polislicenser och så kallade health trade license som tidigare krävts av lokala restauranger. 

Öppet 24 timmar per dygn

Allt sedan krisen med Corona lamslagit världen har stadens restauranger tvingas hålla stängt eller med kraftigt begränsade öppettider. Nu har Arvind Kejriwal även ändrat på detta. Sedan mitten av oktober är det nu tillåtet att hålla restaurangerna öppna 24 timmar per dygn.

Läs mer

Indien.nu om Delhi

Businessworld

The Print