Indiens turism – i siffror

Taj Mahal - Indiens mest besökta monument

Den utländska turismen till Indien har under de senaste åren ökat ganska markant med mer än en dubblering de senaste tio åren. Men vad är det som lockar och hur ser det ut i andra länder?

Den indiska nyhetssajten Economic Times berättar om hur turismen i Indien mår genom siffror. De utländska besökarna i Indien har ökat med mer en 100 % de senaste tio åren och ökningen ser ut att ha snabbats på något sedan e-visum infördes i landet.

Är du intresserad av att läsa mer om just hur e-visa har påverkat utvecklingen av turistankomsten i Indien skrev vi en artikel om detta för några dagar sedan, läs mer här!

Utvecklingen av Antal miljoner utländska besökare i Indien år för år

Trots ökningen av turismen i Indien ligger landet ganska långt bakom andra länder. Till exempel fick Frankrike ta emot 82,6 miljoner besökare 2016 jämfört med 8,8 miljoner till Indien. Enligt FN:s världsturismorganisations preliminära siffror för 2017 såg topplistan för de tio länder med flest utländska besökare ut enligt följande, vi har lagt till Indien som jämförelse.

Topplista över länder med flest utländska besökare

Observera att siffrorna varierar mellan Economic Times och FN:s siffror men proportionerna är liknande. Frankrike är det land som får ta emot flest utländska besökare följt av Spanien, USA, Kina, Italien, Mexiko, UK, Turkiet, Tyskland och Thailand.

Var i Indien reser vi utländska turister helst?

Väl i Indien är vi ganska duktiga på att sprida ut oss över landet och det är inte Goa som får ta emot en störst andel besökare. Enligt Economic Times undersökning ser fördelningen ut som följande:

Fördelning av utländska besökare per indisk delstat

Populäraste sevärdheterna

Trots att de flesta utländska turister besöker Maharashtra och Tamil Nadu är Uttar Pradesh den delstat som har flest lockande monument. Taj Mahal och Agra Fort i Uttar Pradesh tillhör båda de mest besökta monumenten i landet för utländska besökare tätt följt av Qutub Minar i Delhi.
De tio mest besökta monumenten av utländska besökare ser ut som följande.

Utländska besökare per indiskt monument

Läs mer om några av de olika monumenten här:

Läs mer om siffrorna

Economic Times 

Världsturismrankning

Hitta resan till Indien

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!