Kerala lider av minskad turism efter översvämningarna

Strand i Kerala

Den lilla gröna delstaten Kerala i sydvästra Indien må ha återhämtat sig från de stora översvämningarna under monsunsäsongen men den inhemska turismen har redan bokat om sina resor. 

Halvtomma hotell

Årets turistsäsong som varar mellan oktober och februari, ser ut att få ett markant lägre inflöde av framför allt indiska turister. Hotellen i delstaten som annars är nära fullbokade står nu halvtomma under hela den viktiga säsongen.

Stöd för turismen i Kerala

Förutom att hotell och restauranger får ett kraftigt begränsat underlag och inkomst drabbar det kanske de indiska turoperatörerna mest. Många turoperatörer kan komma att gå under om den indiska staten eller delstaten Kerala går in med stöd eller lån. Reseindustrin ber också delstaten om hjälp med aggressiv marknadsföring och skattereduktioner för att komma tillbaka på fötterna.

Pengar att spara

För den opportunistiske turisten finns det därför stora möjligheter att spara in en hel del av semesterkassan genom att besöka Kerala än andra mer besökta delstater under den här säsongen. Hitta några av de bästa hotellerbjudandena online på hotels.com 

Dem enes död, den andres bröd

När de indiska turisterna undviker Kerala verkar resorna istället gå norrut. Vinnare för säsongen verkar gå till Kulu, Manali och Kashmir för resenärer i väst och Darjeeling för turister från öst.

Läs våra resguider till Kerala

Hitta resan till Indien

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Tips! Du kan söka efter både inrikesflyg som utrikesflyg eller kombination av en hel resa från Sverige till valfri ort I Sverige!