Kustkretsprojekt i Goa får klartecken.

Strand i norra Goa

Över hundratjugofem miljoner kronor har godkänts att användas ur indiska turistministeriets Swadesh Darshan-projektet i Goa.

Swadesh Darshan

Swadesh Darshan-projektet är ett projekt från indiska regeringen och turistministeriet som ska främja inhemsk och internationell turism inom olika teman så som stränder, kultur, arv, djur och natur med mera. Projekten ska utformas på så vis att de stödjer det lokala samhället, skapar arbetstillfällen, fostrar en social integration utan att kompromissa med miljön. Ur detta projekt har nu Goa fått sin största summa någonsin, 99,99 crore* rupies vilket kan jämföras med 40 crore rupies 2010.

Kustkretsprojektet

Pengarna från Swadesh Darshan ska användas i deldistrikten Bardez och Pernem (Norra Goa) samt efter kuststräckan i hela delstaten och handlar om ett flertal olika områden. En av de viktigaste områdena för projektet handlar om att utveckla infrastrukturen efter kustremsan, parkeringar, belysning och att göra det handikappvänligt att ta sig mellan strand och parkering vid till exempel Calangute och Mandrem.

Turistinformationscentra, kameraövervakning wifi och säkerhet

Vidare ska man bygga turistinformationscentrum i Anjuna, Ashwem, Baga, Calangute och Morjim, utöka servicen vid ett tiotal stränder, installera kameraövervakning och på andra sätt se över säkerheten för turister.

Aguada Fort och fängelse

En annan stor post i budgeten går till att utveckla Aguada Fort och fängelse till en stor turistsevärdhet. I projektet finns uppgraderingar och förbättringar av saker så som helikopterplattan (för oss vanliga dödliga turister), bussfaciliteter direkt vid fortet, belysning, sittplatser och café mm.

Hitta resan till Goa

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Goa och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg

Läs mer

Indien.nu om Goa!

http://swadeshdarshan.gov.in/

Economic Times

*Vad är en crore? I Indien använder man inte samma uppdelning av nummer som i Sverige. Istället för att använda en miljon använder man lakh eller crore. En Lakh är hundra tusen (100 000) och en crore är tio miljoner (10 000 000). Så om man vill säga en miljon kan man säga till exempel 10 lakh (10 * 100 000 = 1 000 000) eller 0,1 crore, dvs en tiondels 10 000 000. Detta kan kännas lite rörigt i början men när man vant sig vid det indiska tänkandet går det lätt!