Generösa människor

Generösa människor

De senaste resorna har jag kunnat ta med en hel del skänkta sjukhusattiraljer till Health Centret i Khunti, så även denna gång. Det blir dock i betydligt blygsammare form nu. Förra resan hade vi nämligen en hel resväska full med diverse saker, 27 kg in alles. Samma person, min gode vän Göran, har denna gång lyckats ragga upp diverse operationsverktyg (tänger med helt sjuka funktioner och utseenden) för öron-näsa-hals som jag skall ta med mig på resan. Eventuellt hinner han också fixa fram några tillbehör till EKG-utrustningen jag tog med förra resan.
Göran dök upp i gårkväll med pinalerna och vi hade en kort genomgång tillsammans. Han var minst lika entusiastisk som jag och det märks att han tycker detta är viktigt för honom. Det enda han begär i motprestation är några foton på utrustningen när den är på plats och gärna när den används.

Under dagens lunch i matsalen på mitt arbete hände en sak som gjorde mig väldigt glad och rörd. En arbetskamrat kom fram till mig och sa: Ohh... vad bra att du är här Björn, jag trodde du hade rest till Indien redan! Han ville nämligen donera 1000kr till Health Centret i Khunti. Håren på mina armar stod upp i givakt – jag har nämligen lätt för att bli lite rörd…
Totalt har jag med 3000 kr att överlämna till Health Centret denna gång, varav 2000 är pengar jag dragit in på ett par föredrag jag hållit. Det kommer att kännas hur bra som helst att få överräcka det.

Kommentarer

Re: Generösa människor

Jag undrar vad kan man ta med till sjukhus tillbehör utan bli stoppad vid tullen. Jag har ett sjukhus i by Nannaj i Solpura Marasrthara som jag hjälper till med.

Re: Generösa människor

Ska jag vara ärlig så vet jag inte. Jag har chansat alla gångerna och aldrig blivit stoppad. När jag hade 27kg med så gjorde jag så att jag innan resan skickade ett brev till healthcentret i Khunti innehållandes en ganska detaljerad lista (beskrivningar) på de saker de skulle få. Denna lista fick jag signerad dels av en läkare på sjukhuset där jag fick utrustningen i från plus att den mottagande läkaren i  Khunti signerade den och returnerade den tillbaka till mig. Om jag skulle blivit tvungen att visa upp väskan i tullen med sakerna så kunde jag med detta intyg "bevisa" att det var gåvor och att jag inte ämnade sälja det i indien för egen vinnings skull. Något annat sätt vet jag inte. Hoppas detta kan hjälpa dig.

Mvh

Björn