Nytt indienföredrag

Henrics blogg

I morgon smäller det då jag ska hålla mitt nya föredrag om Khunti på Rosengårdens bibliotek i Helsingborg. Sitter med de sista förberedelserna hemma och hoppas att min röst och lungor ska hålla i morgon. Har den senaste tiden haft stora problem med astma men som tur är har det lättat. Hoppas på mycket folk...

http://www.mittkulturkort.se/kalender/2011-11-17/evenemang/179

Kommentarer

Re: Nytt indienföredrag

Hoppet om mycket folk släcktes snabbt. Publiken nådde precis upp i tvåsiffrigt om man räknar in den lilla bebin som satt i knät på sin farmor/mormor. Jag hoppas och tror dock att de som slöt upp fick bra valuta för tiden och pengarna de offrade för att lyssna på mig under 1,5h och se mina bilder från 10 år i Khunti. Deras leende talade för att så var fallet åtminstånde. Hoppas också att jag fått in en fot i Helsingborgs bibliotek för att kunna hålla föredraget på fler stadsdelsbibliotek. Alla pengar jag drar in går ju till health centret i Khunti!yes

Re: Nytt indienföredrag

Ja, det är ibland svårt med föredrag. Jag har hållit några - och ibland har det kommit 70 personer, ibland 25 och ibland 7. När det är få, som bara 7-10 st, så blir det personligt och annorlunda - men det är roligare när det är riktigt många. Har du fått hålla föredragen fler gånger? A..

Re: Nytt indienföredrag

Hej,

Jo jag har hållit en del föredrag de senaste 10 åren om Indien i allmänhet och vårt engagemang i Khunti i synnerhet. Har samma erfarenhet som dig med att man aldrig riktigt vet hur många som kommer att dyka upp: Ibland 70 ibland 10 (som den här gången). Och visst blir det mer som att man berättar hemma för familjen eller för ett par kompisar när det är så få åhörare.

/Björn

Re: Nytt indienföredrag

Vad innebär ert engagemang i Khunti (& var ligger det)? /Anette

Re: Nytt indienföredrag

Väldigt Kort:

Sedan 2000 har vi – förutom att vi stöttar skolgången för 3 döttrar i 2 familjer – samlat in medicinsk utrustning och tagit med den till ett litet Health Center i Khunti. Jag har också samlat in en del pengar till Health Centret som de köpt ytterligare utrustning för eller gjort tillbyggnader för. På plats har familjen vistats i och omkring en skola med 1500 elever och deltagit i de dagliga aktiviteterna där. Vi har bott på ett katolskt kloster i anslutning till skolan.

Det var kort och gott vad det handlar om. Khunti ligger i Jharkand ca 45 mil väster om Calcutta och 4 mil söder om Ranchi.