Kamelsafari i Pushkar

Volontär i Indien

Tidigt i lordags morse gav vi oss ivag mot Pushkar for en kamelsafari med overnattning i oknen. Bilfarden tog ca 4,5 tim inkl en kort paus.

Nar vi kom till Pushkar gick vi och at lunch pa en resturang som hade en stor meny men anda inte kunde ge oss mer an vissa ratter. Det blev darfor pasta till nastan alla. En liten svang pa shopping gatan hann vi men bara for att titta, vi skulle shoppa pa sondagen var det tankt.

Vi fick vara kameler, vars en och begav oss i karavan ut ur Pushkar och mot oknen. En kamel drog var vagn med vara vaskor och en av guiderna, Mantu, satt i den. fore vagnen gick alla utom jag som gick efter vagnen och det var lite kul for varje gang vi stannade sa stach kamelen in huvudet och halva halsen in i vagnen till Mantu. Men det var inte bara kul, jag var skitradd for kamelerna ar knappa av flugor och annat som irriterar dem och min kamel holl pa var 3e-5e meter med att slanga med hogerbenet och huvudet och jag var helt saker pa att jag skulle trilla av!!! Vi gick en bra bit, kanske 1,5-2 timmar sedan stannade vi pa ett stalle sa kamelerna och vi fick pausa, sedan gick vi ca en timme till och kom fram till lagret dar man satt upp talt som vi skulle sova 2 och 2 i, det fanns riktiga sangar som var baddade med vita lakan och i ett annat talt fanns de som hade hand om sjalva lagret och utanfor puttrade maten i grytor over eld och ett langbord var dukat, det var hur mysigt som helst!

Sjalva kamelritten tyckte jag var sadar, mina forvantningar pa att komma ut i oknen grusades nar jag upptackte att det var gron vaxtlighet overallt, manniskor som bodde har och dar och nagonstans plogade man med en traktor. Jag hade forestallt mig bara gul sand overallt och en total tystnad.

Vi njot av en fantastiskt god maltid och drack var forsta ol sedan vi kom hit, en halvliters kall ol som var ljuvlig! Dessutom var naturens egen lampa tand, det var fullmane och pa bordet och utanfor taltet fanns det fotogenlampor som lyste, en valdigt vacker vall!

Nar jag kom in for att lagga mig i det talt som jag och Alexander skulle dela sa hade en ac lagrets hundar lagt sig dar, en liten mager enogd stackare, han fick stanna.Sov riktigt gott men vaknade ett par ganger och horde regnet smattra pa taltduken, mysigt!

Var uppe tidigt och gick pa "toa", ut i gronskan en bit bakom talten. En enkel frukost nar alla vaknat och pa kamelerna igen. Eftersom jag var sa osaker pa min kamel sa bytte jag, en av tjejerna, Nanna skulle inte rida tillbaka sa jag tog den for den verkat sa lugn dagen innan. Vi red en helt annan vag tillbaka, en kortare men otroligt vacker stracka med hoga gronkladda berg pa bada sidor om oss, sa fantastiskt vackert och obebott. Nar vi gatt en bit, halva vagen tror jag, sa fick min kamel for sig att lagga sig ner helt plotsligt, utan att foraren gett kommandot for det. Jag tappade balanmsen och stortade ner i sanden med ansiktet forst och fotterna fortfarande i stigbyglarna, tog visst emot med handerna ocksa. Vet inte hur jag kom loss men har hort att kamelforarna snabbt sprang dit och hjalpte. Blodde fran mun och nasa, hade dimsyn och pratade langsamt, kunde knappt prata. Fick hjalp till vagnen dar Nanna satt, den danska goa tjejen, hon och Mantu tog hand om mig. Jag hade skadat en framtand som vridit sig och akt ner en liten bit och hade ont i bagge handleder mebn hogran var varst. Efterhand blev syn och tal battre och battre, till slut helt bra men jag unde fortfarande inte rora hoger hand. Det var bara till att aka direkt till sjukhuset i Pushkar.     blev rontgad och fick besked att ett ben var forskjutet och man ville dra det ratt och gipsa. Forbereddes for det med en injektion smartsillande men efter ett tag kom det helt plotsligt in en lakare som inte varit med innan och sa att dom ville operera, fixera skruvar inuti. No way, ingen op har inte! Vi bestamde oss for att aka hem till Sikar och ga till sjukhuset dar istallet pa en "second opinion" for det osade pengabegar tyckte jag. 

Pa sjukhuset i Sikar sa kollade dom rontgenbilden och foreslog direkt den forsta behandlingen. Det var inte skont, en drog ut fingrarna och lakaren tryckte ratt benet, aj vad det gjorde ont, dock en snabb smarta!

"Always look on the bright side of life".. jag blev riktigt radd fran borjan, trodde jag fatt en hjarnblodning, men jag lever, har gipsad hogerarm i 4-6 veckor och jobbar igen efter en dag off igar. Det kunde slutat varre. Men den har gumman ar seg och det ska mer till for att bryta en utlandsvistelse...

 

Bildgalleri
Nattens härbärge
Efter olyckan
På sjukhus i Pushkar
Vy i Pushkar

Kommentarer

Re: Kamelsafari i Pushkar

Tottelott vilken otur för dig. Tur att du "always look at the bright side of life". Hur har armen blivit nu? Är den i rätt läge? Känns lite som att du inte fått nån större kulturchock utan klarat dig ganska bra. Hur är det i lägret? Går det bra med rumskompisen? Jag beundrar dig som åker iväg på sånt här. Härligt att göra nåt annat än det vanliga. Man ska ju passa på innan man blir för gammal. När man nu är det! Ta hand om dig så hörs vi. Kramis, Annica

Re: Kamelsafari i Pushkar

Tack for omtanken! Ja, jag ar seg OCH van vid skador och gips, Johan du vet ju hur jag funkade med bruten fot i gips i Mexico hi hi. Kan meddela er att det gar bra, lite avigt att vara vansterhant men funkar.. om man vill! Kommer hem med gipset, det ska definitivt sitta pa den resevagg jag kommer anlagga i hemmet i host, tillsammans med rontgenbilder fran resorna... Kram pa er alla! Ny blogg (om annat) kommer snart.

Re: Kamelsafari i Pushkar

Ja, du har väl snart fler röntgen plåtar än foto... ;)

Re: Kamelsafari i Pushkar

Hej min kära syster nu blir du nog förvånad över att jag skriver till dig , vilken otur du hade men skönt att det inte var värre. Hoppas nu att resten av din tid i Indien blir super , ska bli kul att höra om allt när du kommer hem. Var rädd om dig. Puss o Kram Pia

Re: Kamelsafari i Pushkar

Åh, Nej, vilken otur! Jag hoppas verkligen du blir bättre snart så du kan njuta resten av din vistelse.

Krya på dig!

Re: Kamelsafari i Pushkar

Vilken story... Hoppas allt kommer att fixa sig med dig och att du inte får några men. Men det är väl inget som rår på "Järn Ladyn". Karm på dig!