Goa förbjuder alkohol på stränderna

Från och med nu ska den indiska reservbataljonen (IRB) se till att ingen dricker alkohol eller tar med glasflaskor på stränderna i Goa. Detta eftersom det skräpar ner och för att man tror det blir lugnare och säkrare för kvinnor på delstatens stränder.

Strand i Goa

Turistmyndigheten i Goa har sett att stora horder av utomstatliga turister kommer till Goas stränder för att bara dricka stora mängder billig sprit. Man har också sett att det är en större sannolikhet att dessa överförfriskade män lever busliv eller antastar kvinnor på stränderna. Problemet är också att de stora mängderna sprit också konsumeras med stora mängder snacks. De tomma snacks-förpackningarna och glasflaskorna lämnas sedan kvar på stranden vilket bidrar till såväl nedskräpning som skärsår på grund av krossat glas. Turistmyndigheten har också sett att många av dessa besökare tar med sig egen mat och mer eller mindre bor på stranden och därför inte heller bidrar något till delstatens ekonomi.

För den som vill dricka alkohol är det ändå inget större problem, de så kallade beach shacksen (enklare säsongsuppbyggda barer och restauranger på stranden), barerna och hotellen som har alkoholtillstånd kommer även fortsättningsvis få servera alkohol. I kombination med en förbättrad sophantering i samband med shacks och hotell samt en ökad polisiär kontroll kommer det förhoppningsvis leda till något renare och säkrare stränder.

För den som ändå dricker egen alkohol på stranden väntar dock inga större straff. IRB kommer först be personen att sluta dricka på stranden och om detta inte hjälper, konfiskera alkoholen.

Så för dig som åker till Goa för att festa eller som bara vill ha något gott att dricka till maten väntar inga större förändringar i och med detta. De stora förlorarna på detta beslut är lokalbefolkningen i Goa som ofta har picknick på stranden och nu alltså inte längre får dricka alkohol.

Källor:
http://timesofindia.indiatimes.com

http://www.deccanchronicle.com/
http://timesofindia.indiatimes.com
http://www.telegraph.co.uk

Läs mer:
Resguide till Goa
Resguide till Norra Goa
Resguide till Södra Goa
Resor till Goa