Lackadiverna

sofer960

Vi hade bestämt oss för att årets Indienresa skulle innehålla något extra. Nu är ju hela Indien något extra egentligen.. Både Andamanerna och Lackadiverna lockade. Valet skulle bli Lackadiverna, främst för att vi även skulle besöka Cochin men också för att Lackadiverna verkade lite mer svåråtkomligt än Andamanerna.

 

Jag upplever Indien som ett lätt land att resa i. Både med tåg och flyg. Att åka till Lackadiverna är inte svårt men det krävs lite mer jobb. Det är intyg hit och dit och en rädsla att flygbiljetterna till det lilla propellerplanet ska ta slut. För att kunna åka till Lackadivern måste du ta kontakt med en resebyrå. Vi valde mellan två och tre nätter. Det låter kanske fjuttigt men för oss var det lagom. Jag behöver inte mer. För på Lackadiverna är det sol, bad och snorkling som gäller. Inget annat.

 

På ön finns en resort. Den går man till från flygplatsen:) Det ingår helpension och maten var mycket bra. Vi delade hotellet med en grupp franska sportfiskare, ett par på smekmåånad från Bangalore och en skygg dam. Fler var vi inte. Alltså inget tjafs om att få tag på en solstol.

 

Varken jag eller min sambo dyker. Men vi snorklar gärna och den som vill se vackra fiskar den blir inte besviken.

 

Vi tyckte om Lackadiverna. Jag saknade dock den där kalla eftermiddagsölen. Men å andra sidan så njöt jag väldigt av bad i kristallklart vatten utan undervattensströmmar:)

 

Det finns ett litet samhälle på ön. Egentligen inte mycket att se men det kan ju vara roligt att göra något annat än bad & sol. Tänk på att klä på dig om du är kvinna. Är du man kan du springa omkring hur du vill;) Ön är strikt muslimsk och det blir du påmind om. Men på själva resorten är det inte några problem.

 

Bjuder på lite bilder.

Bildgalleri
Vår lilla stuga
Inte trångt i vattnet direkt...
Lackadiverna

Kommentarer

Re: Lackadiverna

21 600 rupies betalade vi för två nätter med helpension. Den enda kostnaden utöver är flygbiljetterna. Vi flög från Kochin till Agatti och sedan från Agatti till Bangalore. Nu minns jag inte vad vi gav för flygbiljetterna men det var inte speciellt dyrt. Vi flög med Kingfisher. Det är mycket pengar för att vara Indien men jag tyckte det var värt varje krona. Kul upplevelse och ett roligt avbrott från Indien. Vi bokade via Kerala Greener. Bara gott att säga om det företaget!

Re: Lackadiverna

Det var inte så farligt.. Bokade ni det på plats eller via internet?

Re: Lackadiverna

Vi bokade innan vi åkte ner. Eftersom ön endast tar emot ett visst antal turister per gång ville vi inte chansa och vänta. Dessutom är flygbiljetterna oftast billigare ju tidigare ni bokar. När du är på plats kommer du få "visumet" till Agatti i ett mail. Det får man någon dag innan (vilket var lite nervkittlande) men allt gick bra. Vi fick mycket hjälp av Kerala Greenery. Ibland krånglar det lite med tillstånd som dras in för utländska turister. Därför är det viktigt att åka med ett seriöst företag.

Re: Lackadiverna

Nu var jag kanske otydlig. Vi bokade alltså via internet:)

Re: Lackadiverna

 På reseföretagets sida står detta: "Agatti Island resort is not open to reservations W.E.F 04/02/2012, as Lakshadweep administration has stopped issuing entry permits and the case is currently in the court ." :(

Re: Lackadiverna

Exakt. De där händer titt som tätt. Rätt som det är så har dom öppnat igen. Vi tog kontakt med Kerala Greenery som upplyste om att Agatti var stängt, endast öppet för indiska turister. Men de sa att det brukade vara samma sak varje år. Efter några veckor fick vi ett mail om att Agatti åter var öppet för utländska turister. Så då passade vi på:) Det är ingen lätt grej att ta sig dit. Det krävs lite arbete och is i magen. Men å andra sidan så var det lite roligt också. Tyckte vi:) Släng iväg ett mail och be dem hålla er uppdaterade:)

Re: Lackadiverna

Jag har precis gjort det. :)

Re: Lackadiverna

Kul! Håller tummarna för att du kommer iväg:)

Re: Lackadiverna

Jag är också intresserad av hur mkt ni fick betala. Tittade på Agatti inför förra resan.

Re: Lackadiverna

Skoj! Jag skulle gärna åka dit några dagar också. Vad kostade kalaset om man får fråga? Dvs boende, flyg etc?