AVI Volunteering in India

Adventures and Volunteering in India – AVI


Adventures and Volunteering in India – AVI – skapar internationella volontärprogram i Indien för att stödja sociala utvecklingsprojekt för den mindre privilegierade befolkningen.
Nu är det din tur att hjälpa till! Förändra ditt liv ett tag, tillbringa din semester eller ditt GapYear i Indien.

Du kan då samtidigt bidra till en positivt effekt på den mindre priviligierade befolkningen i Indien.
Tveka inte på grund av dina engelska kunskaper!

En entusiastisk volontär med baskunskaper i engelska kan arbeta i våra projekt.

Du kan bidra med att öka livskvalitén hos dina mindre lyckligt lottade indiska vänner genom volontärarbete i Indien. Maximalt stöd går till människor som har behov av hjälp samtidigt som ditt volontärjobb i Indien berikar ditt eget liv.
På många sätt får du som jobbar som volontär i Indien tillbaka nästan mer än du ger!

Tillsammans med den lokala befolkningen kommer du att upptäcka både kulturella likheter och olikheter. Den indiska befolkningen är mycket nyfiken, anpassningsbar, vänlig och välkomnande mot de internationella volontärerna. Detta hjälper dig att närma dig det indiska sättet att leva, att känna samhörighet och tillgivenhet mot befolkningen. Du får ytterligare ett hem med mänsklig vänskap som varar livet ut.

Du kan använda din semester eller bara ta en paus i ditt vanliga liv för att berika dig med en helt ny upplevelse. Ge dig själv ett break på två veckor till några månader och - om möjligt - gör hela ditt GapYear i Indien!

Varför inte kombinera ditt volontärarbete i Indien med någon rundtur. Det kommer att ge dig en helt annorlunda upplevelse som inte går att jämföra med det som en vanlig turist får uppleva.

Du får ett enormt minne för livet genom att jobba som volontär i Indien!Adventures and Volunteering in India – AVI –

Har grundats av två före detta svenska volontärer i samarbete med erfaren indisk personal. Denna personal har lång erfarenhet av att ha arbetat med internationella volontärer och har deltagit i många olika volontärprojekt i Indien.

AVI undersöker noggrant alla volontärplaceringar så att de är lämpliga volontärplatser och förser volontärerna med nödvändig träning och fullt stöd under programtiden.

AVIs personal har mycket god kännedom om hur man stödjer och hjälper volontärer i Indien med allt vad de kan tänkas behöva - långt hemifrån.

AVI anser att internationella volontärer fulla av entusiasm, god utbildning och en hel del erfarenheter avsevärt kan bidra till att förbättra livskvalitén för sina mindre lyckligt lottade Indiska vänner.

AVI erbjuder dessutom volontärerna professionellt framtagna lokala äventyr och kulturella workshops under volontärvistelse, så att volontärerna får uppleva de vackraste inslagen i Indiens unika kultur – se Tiden som volontär avsnitten Indiens rika kultur och Lokala äventyr.

Mer inforamtion finner du här:

Kontakta oss om volotärarbete:
Blue Moon Cottages
c/o Madan Singh
VPO: Kanwar Pura
Sikar, Rajasthan
India - 332001

Phone: +91- 96 10 121 328
Web Site: www.volunteeringindia.org.in
Email: info@volunteeringindia.org.in

Sverige:
Signhild Ornberg
Gummarövägen 16
761 92 Norrtälje
Sweden
Phone: +46 176 23 95 21
+46 70 319 56 03
E mail: avi.signhild@gmail.com